Translate

22 ноября 2012

«Залиште нам сцену, ми ж залишаємо вам життя…»

Нагороди найкращим
Фото В'ячеслава Пащука
 


Нещодавно Донецький національний академічний український музично-драматичний театр відзначив своє 85-річчя.



На свято зібралося багато гостей, які  привітали колектив театру з ювілеєм, висловлюючи щиру подяку за невтомну працю та вагомий внесок у розвиток театрального мистецтва.
Велика група працівників театру була нагороджена грамотами та почесними відзнаками Міністерства культури України, подяками Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Донецької ОДА, Донецької  обласної ради, Донецького міського голови від якого театр отримав квартиру, Національної спілки театральних діячів України, золотою медаллю Національної академії мистецтв України та багатьма іншими нагородами.
Зі сцени театру лунало безліч приємних та теплих слів.
Заступниця голови Донецької ОДА Олена Петряєва зачитала привітання колективові муздрами від Президента України Віктора Януковича: «Ювілей театру – визначна подія для всіх, кого приваблює висока майстерність постановок, різноманітність репертуару. Ваш талановитий і дружній колектив з незмінним успіхом продовжує  традиції вітчизняної сцени, репрезентуючи кращі зразки музичної та драматургічної класики… »
– Театр  дарує глядачам душевність, добро, щасливі миті життя та ковток того мистецтва, яке потрібне сьогодні кожному з нас, –  зазначив міський голова Олександр Лук’янченко.
 У відповідь на щирі привітання гостей та друзів театр зробив свій подарунок – показав прем’єру комедійної вистави «Фредерік, або Бульвар злочину» Еріка-Емманюеля Шмітта.
Режисери- постановники – заслужений діяч мистецтв України Олексій Кравчук та Євген Курман.
Фото В'ячеслава Пащука
У головних ролях: заслужений артист України Андрій Романій (Фредерік Леметр), Валентина Гаркуша (Мадемуазель Жорж), Вікторія Куренець (Красуня), заслужені артисти України Андрій Бориславський (Арель) та В’ячеслав Хохлов (Піпле), Андрій Єршов (Му де Дзвін), Олена Лісогорова (Береніка) та інші.
  «Весь світ – театр. У ньому жінки, чоловіки – усі актори», – казав великий Шекспір. Але хто ж тоді самі актори, які проживають за одне своє життя сотні людських доль? Хто ці люди, які вмирають та воскресають кожного вечора і змушують нас, глядачів, сміятися і плакати, любити і ненавидіти? Лицеміри чи вправні маніпулятори? Або, навпаки, істоти не від світу цього, наділені чарівним даром зцілювати наші душі? А, можливо, вони, як і ми, звичайні люди, які хочуть просто жити, любити і бути щасливими?
Над цим замислюємось ми, глядачі, коли приходимо до театру і дивимось чергову прем’єру.
Наш головний герой – Фредерік Леметр був великим, яскравим, відомим, шалено талановитим, справжньою зіркою французької сцени. А ще він був не по-акторськи  самокритичним та чесним із собою. Фредерік хотів стати просто людиною, але перед коханням жінки він віддав перевагу Театру.
 «Залиште нам сцену, ми ж залишаємо вам життя», – говорив герой своїм глядачам.
Ця вистава, звичайно ж, про нього, а ще про тих самовідданих, талановитих, відчайдушних акторів, які до останнього подиху свого життя, до останнього удару серця живуть сценою і глядачами.
Тож недаремно показ вистави колектив театру присвятив світлій пам’яті художнього керівника театру, народного артиста України Марку Бровуну.

©

Комментариев нет:

Отправить комментарий