Translate

22 ноября 2012

«Суто жіночі ігри» чоловічим поглядом



Фото В'ячеслава Пащука



Донецький національний академічний український музично-драматичний театр представив  глядачам  прем’єру вистави «Суто жіночі ігри»  режисера Вадима Пінського  за п’єсою американської письменниці, драматурга Клер Бут Люс «Жінки».




Відома п’єса була написана авторкою в 1936 році.
У 1939 році її екранізував Джордж Кьюкор (однойменний фільм), у 2008 році зняли сучасний ремейк цього фільму з Аннет Беннінг, Мег Райан, Бетт Мідлер та ін.
На сцені Донецької муздрами «Суто жіночі ігри» перетворилися на суто жіночі інтриги, шквал почуттів та феєрверк емоцій.
– Вадиме Львовичу, розкажіть про Вашу роботу над виставою?
– Це була дуже складна робота. Не кожен театр наважиться взяти п’єсу, у якій 26 жіночих ролей. А ми зважилися на цей відповідальний крок, адже театр має таких яскравих, талановитих, енергетично повноцінних актрис, які здатні зіграти представлені ролі.
Вони усі досить різні. Саме це  мене і приваблювало, як режисера. Але, коли ми почали працювати над сценічною постановкою, найчастіше я бачив жінок суто чоловічим поглядом, що накладало певний відбиток на творчий процес.
Фото В'ячеслава Пащука



– Вам, як чоловіку, п’єса допомогла розгледіти в жінках те, що раніше було незрозумілим?
– Я вважаю, що допомогла. Тепер я дивлюся на жіночі проблеми та на самих жінок зовсім по-іншому. Мабуть, розумітися став більше в жіночий психології.
– Вадиме Львовичу, чому, на Вашу думку, у виставі образи жінок вийшли такими різними?
– Можна було зробити й інших жінок. Узяти та написати п’єсу по-іншому, що було зроблено для сценарію фільму. Але мені цього не хотілося. Я намагався зрозуміти, що написала Клер Бут Люс  в 1936 році та чому саме те коло окреслених нею  проблем, що були висвітлені в п’єсі «Жінки», цікавили жінок тоді і цікавлять сьогодні. Найголовніше для мене, як для режисера, щоб глядачі, подивившись виставу, не тільки побачили в ній гарних жінок, а щоб вони не забували ніколи про відверті почуття, про глибину справжніх емоцій та взаємовідносин між чоловіком та жінкою.
Чи вдалося Вадиму Пінському справитися з таким нелегким завданням, приходьте до театру та подивіться самі.
У виставі взяли участь: Світлана Бойко, Олена Хохлаткіна, Інна Гвоздикова, Зоряна Дибовська, Ольга Заворотько, Марія Марченко, Оксана Плюха, Валентина Саврасова, Наталія Стефашина, Анна Якубовська-Васіна, Юлія Бушуєва, Сергій Кіхтенко, Олена Кошельова, Марина Степанова, Оксана Сабаєва, Вікторія Селіванова, Руслан Слабунов, Олександр Філатов, Влада Якубовська , Олеся Болдирева, Юлія Грабовська, Олена Пожидаєва, Оксана Савенко.

©

Комментариев нет:

Отправить комментарий