Translate

04 февраля 2013

«Вечеря під скандальним соусом»


Фрагмент вистави "Вечеря під скандальним соусом" .
Фото Артема Карпанова.
Таку алегоричну назву має нова прем’єра  Донецького національного академічного українського музично-драматичного театру від режисера-постановника Вадима Пінського за твором відомого американського драматурга, сценариста Ніла Саймона.

«Вечеря під скандальним соусом» – «смачна комедія» на дві дії. 
 
Перед глядачами – не класична комедія, а комедія з особливими інгредієнтами для приготування «Вечері під скандальним соусом»: тонким гумором, несподіваним поворотом подій,  інтригою та акторським талантом.
режисер-постановник Вадим Пінський
Про особливості роботи над «смачною комедією» розповів досвідчений «шеф-кухар театральної кухні» (режисер) Вадим Пінський.
– Спеціально для наших глядачів ми представили «смачну комедію». Приємно, що мені довелося попрацювати над сюжетом  п’єси  живого класика світової драматургії  Ніла Саймона. Ця людина володіє тонким гумором, особливим  літературним словом. Тому цей автор мені подобається, з ним приємно і водночас важко працювати, – розповідає режисер.
– У чому ж полягає  складність роботи над виставою?
– Складність у тому, що це одна із заплутаних п’єс у світовій драматургії за  весь її час. У ній є секрети щодо написання.  Особливістю є те, що п’єса не має вихідної події, подія вигадана, є інтрига,загадка,  яку ми разом із глядачами намагаємось розгадати.
Фото Артема Карпанова
Головний епіграф до цієї вистави я визначив відразу: немає нічого дурнішого, ніж розумні люди, які намагаються не виглядати дурними. На цьому ми і намагаємось збудувати сюжет. Крім цього, складність постановки полягає і в тому, що  при роботі над виставою необхідно провести багато репетицій, а грати її артисти повинні як імпровізацію. Зберегти свіжість подій, що відбуваються на сцені – найскладніша акторська робота. У якій мірі акторам вдається зберегти свіжість сприйняття персонажів, у тій мірі це є цікавим для глядачів.
– Вадиме Львовичу, чому Ви завжди вибираєте такі складні вистави?
– Ми живемо емоціями та відчуттями. Чим більше актори емоційні на сцені, тим більше емоційним є глядач. Якщо він відпочине і виплеснеться емоційно з артистами, значить ми своєї мети досягли. Для цього глядач і дивиться комедію. Акторська професія – найбільш вдячна, тому що ми маємо можливість сповідуватися майже щовечора і отримувати емоційний заряд. Я вважаю, що сповідь повинна бути щира в будь-якому жанрі, не тільки в комедії.
Цікавим у виставі є і сценічне рішення. Художник-постановник – заслужений діяч мистецтв України Володимир Медвідь  представив незвичайні сценічні  декорації.
Завдяки його праці сцена виглядала  по-справжньому об'ємною, і здавалося, що за кожними декоративними дверима ховається ціла кімната, а насправді – ціла купа секретів, які глядачі розгадували до самого фіналу вистави.
У виставі взяли участь десять найдосвідченіших артистів, які майстерно заплутали та розплутали сюжет «смачної комедії»: Світлана Бойко (Кріс Горман), заслужені артисти України Віктор Жданов (Кен Горман) та Андрій Бориславський (Ерні Кьюзак), Анна Якубовська-Васіна (Клер Ганц), Андрій Єршов (Ленні Ганц), Валентина Гаркуша (Кукі Кьюзак), Віталій Юсупов (Гленн Купер), Наталя Стефашина (Кессі Купер), Микола Гусейнов (поліцейський Велч), Вікторія Куренець (жінка-поліцейський Падні).
І це ще не все. Як обіцяє генеральний директор та художній керівник театру Наталія Волкова, у найближчий час на глядачів чекає багато приємних сюрпризів та нових цікавих вистав у репертуарі.

©

Комментариев нет:

Отправить комментарий