Translate

12 апреля 2014

Польський тиждень у Донецьку


У Донецьку в кіно-культурному центрі «КіноКульт» стартував IX фестиваль «Дні польського кіно в Україні».


Цей фестиваль – культурний проект Польського інституту в Києві, який вже вдев'яте презентує українському глядачеві найцікавіші, знакові картини сучасного польського кінематографа.
Цього року фестиваль відкрила нова стрічка видатного польського режисера, неодноразового лауреата Канського кінофестивалю Анджея Вайди «Валенса. Людина з надії» за сценарієм відомого польського драматурга Януша Гловацького.
Вайда звернувся до біографії лідера легендарної профспілки «Солідарність», колишнього польського президента і лауреата Нобелівської премії миру Леха Валенси.
Вайда намагається вловити феномен неймовірного перетворення: від простого робітника з буденними клопотами до харизматичного  лідера. Ця неоднозначна постать допомогла мільйонам вивільнити мрії про свободу…
Крім того, донеччани зможуть побачити ще 6 кінострічок польського кінематографа.
У рамках «IX Днів Польського Кіно» є два фільми, засновані на реальних подіях: трилер про боротьбу бізнесу з корумпованою державною машиною «Закрита система» і реалістична драма «Кохання» про молоде подружжя з провінції. Про комічні і трагічні будні варшавських дорожніх служб розповість фільм «Дорожній патруль», що отримав призи Польської кіноакадемії за кращий сценарій і кращу чоловічу роль. Альтернативна історія життя знаменитого польського драматурга, філософа, художника і скандаліста Віткаци буде представлена в ретро-стрічці «Містифікація», а екранізація детективного бестселера «Поглинання» спробує відповісти на питання, чи можна вчинити вбивство в гіпнотичному трансі.
Як відзначив Генеральний Консул Польщі пан Якуб  Волонсевич, у кіно-культурному центрі «КіноКульт» протягом усього тижня  бажаючи зможуть переглянути усі представлені кінострічки.  Кінотеатр показуватиме по два сеанси кожного з фільмів – вдень і ввечері.
Фестиваль  польського кіно проходитиме з 10 по 16 квітня в Києві, Одесі, Донецьку, Харкові, Вінниці та Тернополі.

©

Комментариев нет:

Отправить комментарий