Translate

12 апреля 2014

«Як повернути мільйон»

Донецький національний академічний український музично-драматичний театр представив глядачам прем’єру нової розважальної комедії  від французького комедіографа, драматурга Клода Маньє «Як повернути мільйон».
Режисером-постановником став заслужений артист України Лев Сомов.



Легка, весела, розважальна комедія про справжнє кохання, родинні стосунки та купу грошей  не могла залишити байдужими глядачів, які вже встигли скучити за цим особливим жанром. Приперчена французьким гумором,  насичена особливим колоритом, з тонко підібраним музичним оформленням (у виставі звучать ранні пісні французької співачки Даліди, - прим. авт. ) та яскравими образами  у виконанні талановитих акторів театру, вистава по-справжньому захопила глядачів ще з першої хвилини. Протягом двох годин глядачі насолоджувались грою улюблених акторів, з цікавістю стежили за  виром  подій та невщухаючими пристрастями, які відбувалися на сцені. А події такі, що аж подих затамовувало…
Фото В'ячеслава Пащука

Головний герой Бертран Барньє (заслужений артист України Андрій Бориславський) – успішний підприємець, який займається  виробництвом мила. У нього є розкішна квартира, коханка-служниця Бернадетт (Альбіна Терехова), витончена дружина мадам Барньє (Олена Слабунова), улюблена дочка Колетт (Олена Лісогорова), яка так мріє вийти заміж та нарешті позбавитися батьківської опіки. Але не все так просто в житті нашого мільйонера. Життя пана Барньє перевертається шкереберть, коли його менеджер Крістіан Мартен (Андрій Єршов) вирішує влаштувати своє власне життя, заздалегідь забезпечивши себе матеріально коштами свого шефа та ще й одружитися на його доньці.
 Але, звичайно, всьому є виправдання – і це, як ви вже здогадались, справжнє кохання! Заради кохання наші герої пройдуть не одне випробування і доведуть, що гроші – не головне в житті.
У постановці також взяли участь Ганна Літуча (Жаклін), Андрій Афанасьєв (Філіпп), Максим Шерстюк (Оскар), Валентина Гаркуша (Шарлотта).
– Цією виставою я намагався показати людям, що гроші нічого не вирішують. Комедія про верховенство кохання і безглуздя грошей. Ми спробували зруйнувати аксіому, що гроші вирішують все, – розповідає режисер-постановник Лев Сомов.
Крім цього, режисер дуже задоволений акторською трупою театру.
Вистава поставлена за бродвейською схемою – всього 26 постановочних репетицій.
За словами режисера, така швидкість постановки можлива лише з підготовленими артистами.
На запитання журналістів, як вдалося підібрати режисеру такий блискучий склад акторів, Лев Миколайович відповів словами відомого російського актора, драматурга Михайла Чехова: «Момент впливу на глядацьку аудиторію починається при справжній взаємодії між партнерами».
- Акторам я поставив умови: або вони з першої репетиції будуть однією сім’єю, або приречені на поразку, а в поразках  я не беру участі, – посміхається режисер.
І результат насправді виявився вибуховим. Глядачі зустрічали акторів і режисера шаленими оплесками та квітами.
Усе вдалося: режисерська задумка втілена в життя, акторські таланти розкрито, а глядачі вкотре переконалися, що донецький драматичний театр дарує своїм прихильникам тільки найкращі вистави.
©

Комментариев нет:

Отправить комментарий