Translate

20 ноября 2012

Маріупольський світський бал – казка, яка стала реальністю





У Маріуполі народилася чудова традиція – уже четвертий раз мешканці та гості міста мають змогу насолодитися справжнім  світським балом, який проводиться за підтримки титульного партнера ПАТ «Азовмаш».

Організатори балу – PR компанія АstroМеdia, інформаційний портал «Маріуполь та Приазов’я», радники обласної адміністрації.   
Історія Маріупольського світського балу розпочалася з 2010 року. Його головна мета – познайомити учасників з  бальною епохою, створити  незвичайну, неповторну атмосферу, де кожен буде і актором, і глядачем одночасно,  навчити правилам світського етикету, естетично впливати на емоції  присутніх за допомогою використання різних видів мистецтва, розвивати творчі здібності через участь у танцях.



Маріупольський світський бал входить до складу Європейських балів.
Ця щорічна подія стала ідеальним місцем зустрічі представників бізнесу, політиків, діячів мистецтва з різних країн світу. У музичних вітальнях побували заслужені діячі культури та артисти України. На Маріупольський бал приїжджали гості з інших міст України та з-за кордону. На паркеті вальсували представники вищих державних органів влади, радники губернатора Донецької області, гості з Торонто, Ізраїлю, Риму.
Незважаючи на свою недовгу поки що історію існування, світський бал у Маріуполі вже завоював серця маріупольчан усіх поколінь.
Цьогорічний бал, як і попередні, проходив у Маріупольському драмтеатрі. Сама святкова атмосфера вечора вже налаштовувала гостей на позитивний настрій та приємні враження.

Гостей зустрічали на червоній доріжці під супровід муніципального духового оркестру.
Щоб потрапити на бал, гості повинні були дотримуватися правил бального етикету. Одним із таких правил є обов’язковий дрес-код. У запрошенні  на бал вказується форма одягу, передбачена форматом проведення балу: вечірнє плаття повної довжини для дам; смокінг, фрак, метелик і чорні туфлі – для кавалерів.


Осінній світський бал проходить для всіх бажаючих. На танцювальний паркет виходять люди різних соціальних рівнів та матеріального статку. За етикетом балу, відвідувати подібний захід можна вже з 16 років.
 Бажаючих потрапити на  справжній світський бал було забагато, але більше трьохсот чоловік організатори запросити не змогли, тому що паркет не вмістив би всіх охочих.
Усі, хто потрапив цього разу на бал, були по-справжньому вражені його пишністю, казковістю, неймовірним антуражем, який створювали виставки картин галереї «Арт Люкс», «Саулес фабрика Україна» та самобутнього художника С. Олейнікова.
Скрізь панувало свято. А допомагав підтримувати цю атмосферу танцмейстер балу, керівник народної шоу-групи «Матадор»,  володар кубку України ACCETY 2012 р. Дмитро Самусенко.
Дотримуючись традиції, дебютанти відкрили бал чарівним полонезом ( урочистий танець-хід  у помірному темпі, що має польське походження – прим. авт.), а далі – більше.
Усі бажаючі виходили на паркет парами й разом із танцмейстером розучували Венеціанську пованну, вальс, падеспань, кадриль та інші старовинні танці.
У рамках вечора гості відвідали й театральну вітальню, де послухали поетичну композицію за віршами Марини Цвєтаєвої у виконанні народної артистки України, артистки Донецького обласного ордена «Знак Пошани» російського драматичного театру (м. Маріуполь) Світлани Отченашенко.


Крім цього, гостям було запропоновано подивитися показ мод від магазинів «Олександр і я», послухати найкращі молоді голоси Маріуполя, зокрема, - уже відомого за третім сезоном проекту «X-Фактор» Миколу Лесіва, взяти участь у конкурсах та бальній лотереї.
Маріупольський світський бал – це казка, яка стала реальністю, бо в ній збуваються найзаповітніші  мрії. Тільки на балу дівчата стають справжніми принцесами, а хлопці –лицарями та кавалерами.

– Ми хочемо, щоб на наш бал усім хотілося повертатися знову й знов. Я мрію, щоб колись на паркет вийшло як мінімум 60 танцювальних пар дебютантів, – ділиться враженнями директорка PR компанії AstroMedia. – Ми намагалися зробити так, щоб людям було цікаво на балу, щоб вони винесли для себе щось нове та корисне від відвідування такого заходу. Сподіваюся, що нам це вдалося. Найголовніша нагорода для мене – це щира подяка від гостей. Я не знаю, що буде надалі, але хотілося б, щоб «казка» ця тривала.

Приємним подарунком для мене став цей IV світський бал у Маріуполі. Таким дивовижним, незвичайним для сучасності він здавався ще казковішим, адже про такий бал могла мріяти тільки Попелюшка із казки. Для багатьох маріупольців і для мене, у тому числі,  ця казка стала реальністю. Сучасний бал – це відродження традицій минулого, це – запорука успішного майбутнього, де пріоритетними напрямками виступатимуть етикет і мораль.    


©

Комментариев нет:

Отправить комментарий