Translate

21 ноября 2012

«Зіркове» мистецтво


У Донецькому обласному художньому музеї відкрилася персональна виставка відомого  російського митця Нікаса Сафронова.


Приїхав до Донецька знаний гість із Москви.  Для донеччан та гостей міста художник привіз понад 80-ти мистецьких шедеврів, назвавши свою експозицію  «Вибране».
До уваги публіки  представлені натюрморти, портрети, пейзажі і сюжетні композиції сюрреалістичного характеру.
Нікас Сафронов є одним із найвидатніших та епатажних  художників  сучасності, який успішно працює в багатьох жанрах. З його роботами більшість глядачів познайомилася ще за допомогою журнальних  репродукцій,  бо основна частина картин автора знаходиться у приватних колекціях в Росії та за кордоном, а також у музеях Західної Європи та Америки.

Серед клієнтів художника безліч зіркових осіб. До речі, він писав портрети президента Росії Володимира Путіна, голови уряду Російської Федерації Дмитра Медведєва, екс-президента України Леоніда Кучми, екс - президентів США Буша-старшого і Буша-молодшого, короля Іспанії Хуана Карлоса, короля Йорданії, короля Брунею і ще більше 15 президентів , Мусліма Магомаєва, Алли Пугачової, Мстислава Ростроповича, Софі Лорен та інших.
Свій мистецький тур Україною  Нікас розпочав невипадково, адже саме Україна, на думку митця, сповнена професіоналізмом, знаннями та любов’ю до мистецтва.

– Є багато країн, де на мої виставки чекають із нетерпінням, але я вирішив розпочати з України. Якщо моє мистецтво гідно поцінує український глядач, то, впевнений, світові шанувальники  теж отримають позитивні враження від нього.
Одне із завдань  представленої в художньому музеї виставки – познайомити донецького глядача із творчістю митця, для якого суть  сприйняття життя відображена в архітектурних пейзажах, портретах і натюрмортах.

– Люди будуть бачити різні жанри мого творчого самовираження. Я  постійно експериментую, адже мені подобається відкривати для себе нові форми живопису, – розповідає Нікас Сафронов.
Урочисте відкриття персональної виставки автора пройшло з великим ажіотажем. Такої кількості відвідувачів музей не бачив вже давно. Донецький бомонд – керівники різних рангів, творча, фінансова та інтелектуальна еліта міста прийшли познайомитися з  російським художником та його роботами, виконаними у незвичайній техніці.

 Голова Донецької ОДА Андрій Шишацький відзначив: «Такий захід – серйозна культурна подія для нашої області. Підвищується інтерес до Нікаса Сафронова у всьому світі. Напевно, що одна з картин автора залишиться і в Донецькому обласному художньому музеї».
Як попередньо нам стало відомо вибір музею впав на картину «Чарівний погляд ночі з глибини зеленого саду», хоча сам Нікас пропонує придбати в музейну скарбницю зовсім іншу – містичну картину.

Що ж ми все-таки побачимо в нашому музеї із шедеврів Сафронова, дізнаємося незабаром.
Виставка експонуватиметься до 9 грудня. Вартість квитків: студентам, пенсіонерам – 40 грн.,  іншим  верствам населення – 60 грн.


©

Комментариев нет:

Отправить комментарий