Translate

10 сентября 2013

Сюрпризи нового сезону

Нещодавно Донецький національний академічний український музично-драматичний театр запросив представників мас-медіа, щоб розказати про сюрпризи, які чекають на глядачів у новому 87-му театральному сезоні.



Свій 86-й театральний сезон як завжди театр завершив феєрично. На  театральних сценах було представлено 10 нових вистав у різноманітних жанрах. Активно проходила і гастрольна діяльність театру.
Вистава «Тьотя Мотя прієхала…» була запрошена закривати ювілейний XV Міжнародний фестиваль «Мельпомена Таврії» у Херсоні, показ якої відбувся 2 червня.
Театр є лідером серед музично-драматичних театрів України та має гідні показники в порівнянні з національними театрами України. Протягом минулого сезону було показано 444 вистави, з них 92 гастрольні та виїзні, які подивилося 189, 66 тис. глядачів. Відвідуваність склала 96% – це найвищий показник по Україні.
Варто зазначити декілька слів і про  державні нагороди,  якими були відзначені працівники театру в минулому сезоні. До Міжнародного жіночого дня звання «Заслужений артист України» була удостоєна Любов Доброноженко, до Дня театру – звання «Заслужений артист України» отримав Руслан Слабунов, до Дня незалежності України – звання «Заслужений діяч мистецтв України» здобула генеральний директор-художній керівник театру Наталя Волкова.
Чим же буде театр дивувати глядачів у новому сезоні?
Про це розповіла журналістам Наталя Марківна: «У 87-му театральному сезоні театр зустріне глядачів поновленим касовим залом, обладнаним
Генеральний директор театру, заслужений діяч мистецтв України Наталя Волкова
Фото В'ячеслава Пащука

мультимедійними екранами та удосконаленим театральним буфетом. Також у новому сезоні театр планує випуск невеликим тиражем власного видання про життя театру, вистави, акторів, творчі плани тощо. Перший випуск нового видання під назвою «Антракт» буде презентовано у вересні. Крім цього, важливо відзначити і про основні нововведення, які були започатковані ще в минулому сезоні. Театр розпочав практику показу денних вистав у вихідні дні на основній та малій сценах. Показ цих вистав орієнтований перш за все на мешканців з міст області. На жаль, проведення виїзних вистав стає все більш збитковим, тому театр, піклуючись про своїх глядачів, розробив таку програму. Таке нововведення дає можливість мешканцям інших міст та селищ області у зручний для них час відвідати театр і переглянути виставу на її рідному майданчику.»

Театр не стоїть на місці і колектив театру теж постійно поповнюється новими акторами.
У цьому сезоні на донецькій сцені глядачі побачать трьох молодих акторів – випускників Дніпропетровського театрального коледжу. Їхній повноцінний дебют  відбудеться вже в першій виставі театрального сезону «Помри – і я одружусь » за пєсою Едуардо де Філіппо 21 вересня.
Також театр пропонує своїм глядачам взяти участь у народному рейтингу на кращу прем’єру сезону. Глядачі перших трьох показів кожного прем’єрного спектаклю (така кількість показів обрана для забезпечення обєктивності) зможуть визначитися, чи сподобалася їм вистава і які актори запамяталися найбільше. Постановка, що набере більшу кількість глядацьких голосів, буде закривати театральний сезон. У день закриття будуть названі й актор та актриса, які на думку глядачів стали переможцями в номінаціях  «Краща чоловіча» та «Краща жіноча» ролі.
У новому театральному сезоні донеччани побачать багато цікавого у творчому доробку театру.
Наприклад, у вересні розпочинаються репетиції великого проекту «Невольник» за поемами Тараса Шевченка «Сліпий» та «Невольник». Вистава створюється до 200-ї річниці від дня народження відомого поета. На створення цього проекту режисер театру Ігор Матіїв отримав грант Президента України.
А далі – буде цікавіше. Сюрпризи тільки починаються. Тож не втрачайте часу, і вирушайте до театру – на відкриття нового 87-го театрального сезону.
©

Комментариев нет:

Отправить комментарий