Translate

25 сентября 2013

Драма про жіноче щастя

Фрагмент вистави "Помри -я одружусь".
Фото В'ячеслава Пащука.


«Помри – я одружусь» – вистава, яка відкрила новий театральний сезон у Донецькому національному академічному українському музично-драматичному театрі.
П’єса італійського  комедіографа  Едуардо де Філіппо у постановці відомого режисера Ігоря Матієва викликала шквал бурхливих овацій серед донецьких глядачів.

Протягом двох годин на сцені вирували справжні італійські пристрасті…



Вистава поставлена за мотивами однієї з найбільш відомих мелодрам світового кінематографа «Шлюб по-італійськи». Проте режисер донецької сцени Ігор Матіїв по-своєму переосмислив історію кохання з італійським характером. Його персонажі – Філумена Мартурано (народна артистка України Олена Хохлаткіна) та Доменіко Соріано (заслужений артист України Віктор Жданов) не тільки глибоко розкрили характери своїх персонажів, а й змогли передати  ті почуття кохання, емоції, показали, як змінюється особистість,  ставлення до оточуючих, коли переосмислюються найважливіші події в  житті.
Головна героїня вистави – Філумена Мартурано. На які тільки хитрощі не здатна жінка, щоб взяти шлюб з жаданим чоловіком. І тут всі способи здаються доречними: натяки та умовляння, жіночі чари та гіркі сльози, легкий шантаж і навіть глибока вагітність. Але щоб померти заради шлюбу – на це здатна далеко не кожна!
А кмітлива Філумена ризикнула – і таки вийшла заміж! Але якою буде реакція ошуканого новоспеченого чоловіка Доменіка, у якого були свої плани і на життя, і на шлюб, і на майбутнє? Тим більше, що в цьому майбутньому вірній Філумені зовсім не було місця. Хто візьме гору – мудра жінка чи завзятий холостяк? Що важливіше – родинний затишок чи розгульна свобода? Боротьба буде затята! Тим паче, що в рукаві припасено пару тузів, а дорога до щастя не завжди всипана трояндами.

Головних героїв у виставі «Помри – я одружусь» зіграло подружжя артистів.
Тим цікавіше було спостерігати  за артистами, коли вони грали  колоритну італійську сім’ю.
Чому ж саме таку соціально-побутову тематику п’єси вибрав режисер-постановник Ігор Матіїв?
Мені подобається ідея цієї п’єси. Жінка своїм терпінням, хитрощами і розумом  добилася від чоловіка-егоїста зовсім іншого ставлення до себе та життєвих цінностей. Кожна жінка сама шукає свій шлях до щастя, – впевнений режисер.
– Наскільки вільно артистам працювалося над виставою?
– Я давав їм повну свободу. Я максимально стараюся зробити так, щоб артист творив, а вже потім моє завдання як режисера, –  корегувати і направляти артистів у певному творчому напрямку.
У виставі також задіяні і нові молоді виконавці.
Наприклад, роль коханки Доменіка Діану зіграла талановита актриса Ганна Літуча; синів
Філумени Умберта та Рікарда – Андрій Афанас’єв і Максим Шерстюк.
Незабутньою та талановитою грою вразили Зоряна Дибовська (Лючія), Мікеле (Микола Гусейнов) та Віталій Юсупов (адвокат Ночелла).
 Артисти відомі нам вже за багатьма постановками. І з кожною новою виставою глядачі люблять їх ще більше за відвертість, гумор, яскраві образи, неповторність та талант.
«Помри – я одружусь» – вистава для тих, хто хоче переосмислити  родинні стосунки та просто насолодитися сузір’ям талановитих акторів.
©



Комментариев нет:

Отправить комментарий