Translate

25 сентября 2013

«Залежність» від RIZUPS




Нещодавно в Донецькому Chicago music hall пройшов концерт відомого українського хіп-хоп гурту RIZUPS. Для донецьких прихильниць хлопці презентували новий альбом «Залежність»…
Нагадаємо, що гурт  RIZUPS був створений в 2007 році, у складі якого  спочатку було 5 учасників. Згодом їх стало всього двоє: Назар-Хайдар Хассан (Хас) та Мар'ян Сакалюк (Марік).
Соліст RIZUPS Назар Хассан відомий і тим, що  в 2012 році взяв участь у шоу
«X-Фактор 3» на телеканалі «СТБ». На одному з перед-ефірів його об'єднали з В'ячеславом Єфремовим та Данилом Клягіним у тріо під назвою «D-Версія». Вони відразу погодилися і потрапили у тренувальному таборі до команди Ірини Дубцової.  
Колектив увійшов до 12-ки кращих вокалістів країни 2012 року.
На сьогоднішній день колишній учасник «Х-Фактору 3» Назар Хассан виступає у складі гурту RIZUPS.  Подорожуючи багатьма містами України, хлопці збирають натовп прихильниць, яких цікавить відверта творчість молодих виконавців.
Про це та інше розповів нашим читачам соліст гурту Назар Хассан:

  Назаре, розкажіть, чому ваш гурт називається  RIZUPS?
– Назва гурту походить від афро-американського «RAZE IT UP», що означає «повстань». Після деяких перефразувань виникла назва RIZUPS.
– Як змінилося ваше життя після «X-Фактора»? Що вам дав цей проект?
– Воно продовжує змінюватися. Цей проект допоміг реалізувати себе. Учасники йдуть на проект за перемогою і для кожного перемога передбачає щось своє.  Для мене участь у проекті – це, насамперед, саморозвиток. І я отримував велике задоволення навіть тоді, коли   спав усього 2 години на добу, а 22 години працював із людьми, які віддані своїй справі.
– Чому ваш новий альбом називається «Залежність»?
– Тому що це залежність від нашої справи, музики, якою ми займаємося. Цей альбом присвячується нашому життю після проекту «Х-Фактор».  У ньому  зібрані наші емоції, переживання, те, що було притаманно після проекту. Попередній  альбом «Не бійся» (2013 р.) був сповнений глобалізму. Ми співали про проблеми суспільства…
– Назаре, ваші пісні загалом україномовні. Чи не думали ви, якби було більше пісень на російській мові, збільшилася б кількість прихильниць на концертах?
– Це дуже широке питання… Справа не завжди в мові. Я впевнений, що вам подобається багато пісень мови якої ви не розумієте. Якщо вам цікаво, ви зайдете в перекладач, щоб дізнатися про що співається. Чому я не пишу російською мовою? Мені подобається мова, я ставлюся з повагою до будь-якої мови, яка існує у світі. Але, якщо я щирий зі своєю творчістю, то буду писати тією мовою, якою я відчуваю і якою думаю.
– Якими ви хочете бачити своїх прихильниць?
– Ми просимо їх завжди залишатися собою. Насправді такий підхід до справи відсіює непотріб. Чому? Тому що, коли ти залишаєшся собою, ти нічого не втрачаєш. Поряд із тобою будуть люди, які любитимуть тебе таким, яким ти є.
– Ви думаєте в перспективі щось змінити у своїй музиці?
– Вона якось змінюється постійно в часі і ми не встигаємо навіть за цим прослідкувати.
Що ви можете побажати майбутнім музикантам?
  Головне зрозуміти, що це є мрія. Якщо це мрія, життя буде підкидати багато перепонів, але будьте такі ласкаві, терпіть ці перепони, тому що ваша мрія терпить таких нахалів як ви.
©


Комментариев нет:

Отправить комментарий