Translate

23 ноября 2013

Чоловіча "Паніка"



На сцені Донецької муздрами режисер-постановник, заслужений діяч мистецтв України Василь Маслій представив неординарну психологічну постановку «Паніка» за пєсою фінського драматурга Міки Мюллюахо.

Події розгорталися на Малій сцені театру, тому за нашими героями можна було спостерігати на відстані витягнутої руки і цілком  зануритися в чоловічі проблеми.
Адже «Паніка» -  чоловіча вистава про чоловіків, які  знаходяться на межі нервового зриву.
У центрі уваги –  Макс (Андрій Єршов), Лео (Володимир Биковський) та Йоні (заслужений артист України Руслан Слабунов). Усіх трьох обєднують проблеми, повязані з жінками. Ніхто з них по-справжньому не може освідчитися в коханні, кожен має свої комплекси та поринає  в депресію. Щоб вийти з цього психологічного стану, вони починають аналізувати себе та свої вчинки.
Та чи вдасться їм докопатися до істини?
Режисер-постановник Василь Маслій обрав «Паніку», по-перше, задля того, щоб попрацювати з цікавим матеріалом. Як і кожний сучасний чоловік він замислюється над проблемами чоловіків середнього віку та над тим,  яким же чином вони їх вирішують.
Наші герої не топлять своє горе в горілці, хоча «зелений змій» теж зробить свою справу,  вони переглядають одну із кінострічок відомого іспанського режисера Педро Альмодовара, щиро вірячи, що це допоможе якось вирішити головні проблеми.
Для  Макса цей фільм взагалі є «чоловічою Біблією».
Макс – спортсмен, займається йогою, читає філософські трактати. Лео – інженер, а Йоні працює телеведучим у ток-шоу з символічною назвою «Альтер-его».

Невипадково головні герої  Макс, Лео та Йоні незважаючи на протилежність характерів мають спільні проблеми.
Протягом усієї вистави ми спостерігаємо над тим, як герої розкриваються, оголяють  душі, а потім становляться  іншими – вони змінюють себе і свої погляди методом глибокого психоаналізу.
Розмірковуючи над  життям, аналізуючи власні вчинки, хлопці  все-таки відкривають зовсім нові межі  у своїх особистостях.
А це було головним завданням, яке ставив перед собою режисер.
Хоча «Паніку» довелося трішечки адаптувати під сучасного українського глядача, свого сенсу вона не втратила, а, навпаки,  в обробці талановитого режисера і головного балетмейстера театру Василя Маслія набула більш глибинного смислу.
А талановита гра акторів беззаперечно зробила виставу привабливою та цікавою для широкої аудиторії.
Незважаючи на те, що у пєсі використовується ненормативна лексика (в оригіналі пєси її значна частина - прим. авт.), вистава має свою особливу пікантність.
Розумна, позитивна, в міру розважальна комедія. Живі діалоги, знайомі ситуації, легка пародія, пружний ритм – ось що відрізняє цю п'єсу.
©

Комментариев нет:

Отправить комментарий